Blogitekstisuositus

Aloita tästä

torstai 7. toukokuuta 2020

Päivä 4: mustikka

Minulla on jo kolme hyvää raaka-ainetta monenlaisten aterioiden valmistukseen, niin tässä vaiheessa mieleni tekee jotain millä maustaa kaurapuuroa ja -juomaa. Haluan vieläkin pysytellä kotimaisissa tuotteissa, niin ehdottomasti paras valinta lienee mustikka. Mahtavan makuinen ja hyvin terveellinen marja, jota saa niin halutessaan syksyisin luonnosta ilmaiseksi poimia. Kaupassa aika kallista, mutta toisaalta mustikkaa ei tarvitse kovin suurta määrää kerrallaan yhteen kaurapuuro- tai kaurajuoma-annokseen, niin yksi pakastepussi kestänee kohtuullisen kauan. Projektissani en erottele metsä- ja pensasmustikkaa, vaan molemmat saavat tästä eteenpäin sijansa ruokavaliossani. 

Mustikka

  • Kaloreita 65 kcal/100 g tai 8 kcal per ruokalusikallinen. 
  • Rasvaa 1,1 g, proteiinia 0,8 g, hiilihydraatteja 10,2 g ja kuitua 3,3 g.
  • Paljon vitamiineja ja kivennäisaineita.
  • Mustikan flavonoidit estävät verisuonten tukkeutumista ja ehkäisevät sydän- ja verisuonisairauksia.
  • Suojaa ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä.
  • Ehkäisee virtsatietulehduksia ja parantaa ruoansulatusta.
  • Ehkäisee syöpää.
  • Parantaa näkökykyä. Parantaa muistia.
  • Jälleen listaa voisi jatkaa vielä pitkään. Mustikka on yksinkertaisesti luonnon superherkku, jota voi syödä hyvillä mielin niin paljon kuin vain haluaa.

Ostokset

K-Supermarketissa oli sopivasti kotimaiset mustikat tarjouksessa. Pirkan 200g pussit 2kpl / 4€, jolloin kilohinnaksi tuli tasan 10€. Ostoksen jälkeen saldo on 6,71€. Saa nähdä pitkäänkö nämä riittävät. 

  
Ateriat

Tarkoitus on saada päivän ruoka-aine hyvään käyttöön heti ensimmäisenä päivänä, joten lisäsin mustikoita kaurajuoman lisäksi myös pääateriaan. Raastoin kolme porkkanaa hienoksi ja lisäsin niihin 2 rkl kaurajauhoa sekä desin mustikoita. 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia ja kas vain, kun tulikin maukas ateria. Tämä oli niin hyvää, että teen ehkä vielä sittenkin, kun ei ole pakko enää näin vähin eväin pärjätä. 😋

Porkkana-mustikkavuoka.

Mustikka-kaurajuoma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti