Blogitekstisuositus

Aloita tästä

perjantai 8. toukokuuta 2020

Päivä 5: parsakaali

Parsakaali ei oikeastaan kuulu lempikasviksiini, mutta halusin valita soppaani vaihteeksi jotain vihreää ja tiedän parsakaalin olevan erittäin terveellistä. Se on kohtuuhintaista ja sitä kasvatetaan myös Suomessa. Näyttävien kukintojen lisäksi myös varren voi paloitella vaikka keittoihin ja mielestäni se on jopa paremman makuista ja mukavampaa purtavaa kuin ne kukinnot.

Parsakaali

  • Kaloreita 35 kcal/100 g. 
  • Rasvaa 0,5 g, proteiinia 3,9 g, hiilihydraatteja 1,6 g, kuitua 3,5 g. Tässä kasvis, jossa on proteiinia enemmän kuin hiilihydraatteja.
  • Sisältää rautaa, joka auttaa mm. ehkäisemään anemiaa.
  • Parantaa ruoansulatusta ja lisää suoliston hyvinvointia.
  • Positiivinen vaikutus mielenterveyteen.
  • Ehkäisee syöpää.
  • Ehkäisee nesteiden kertymistä ja nivelkipuja.
  • Vaikutukset terveyteen ovat kaikkiaan niin moninaiset, että joidenkin mielestä kasvisten lisääminen ruokavalioon kannattaisi aloittaa juuri parsakaalista.
  • Parsakaalin voi syödä raakana ja keittämisen sijasta se kannattaa nopeasti höyryttää kypsäksi, jotta vitamiinit säilyisivät paremmin ja rakenne pysyisi napakampana.

Ostokset

Vuodenajan huomioiden kotimaista parsakaalia lienee turha edes etsiä, joten minun oli tyydyttävä espanjalaiseen. Luomukin oli juuri tällä kertaa kaupasta loppunut, niin ostin tavallista. Hintaero ei kuitenkaan ole kohtuuton, joten varmasti joskus voin tätä luomunakin ostaa. Yhden 400 g parsakaalin hinta oli 2,19€, joten saatoin ottaa niitä kerralla kaksi. Tämän jälkeen saldo on 7,83€.

Ateriat

Valmistin parsaali-tomaatti-porkkanavuoan uunissa ja ripottelin päälle vielä loput aiemmin paahtamistani kaurahiutaleista. Annoin kypsyä uunissa 30 min, mutta olisi saanut olla vielä kauemmin, sillä kasvikset jäivät turhan koviksi. Muuten tämä oli ihan hyvää ja täytyy sanoa, että se paahdettu kaurahiutale antaa mukavaa lisämakua. Juomaksi jälleen mustikka-kaurajuoma. 


Vointi

Voin edelleen hyvin ja painokin putoaa hyvää vauhtia. Vatsanväänteitä ei ole ollut eikä mitään muitakaan oireita. Tämä yhden ruoka-aineen lisääminen kerrallaan antaa tiettyä mielenkiintoa arkeen ja on todella hauska pohtia mitä seuraavaksi lisään ja mitä siitä valmistan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti