Blogitekstisuositus

Aloita tästä

sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Päivä 7: pippuri

Täysin maustamatonta ruokaa olen nauttinut nyt viikon verran, joten on aika lisätä keittokattilaan ensimmäinen mauste. Luulin aina, että ensimmäinen mauste tulisi itsestään selvästi olemaan suola, mutta rehellisesti sanottuna en ikävöi suolaa juuri lainkaan, vaan ennemmin tekee mieli jotain tujua, joten päädyin suolan sijasta mustapippuriin. Se on varmaan eniten käytetty mauste niin minun kuin monen muunkin keittiössä ja sopii todella monenlaisiin ruokiin. Valkopippuria saadaan kuitenkin samasta kasvista, joten tämä avaus koskee samalla myös sitä.

Mustapippuri

  • Energiasisällön laskeminen pikkuriikkisiä määriä käytettävälle mausteelle lienee turhaa. Jos vetelisit sitä kerralla sata grammaa, saisit siitä kyllä hyvän määrän hiilareita ja proteiinia.
  • Mustapippurin piperiini auttaa ravintoaineita imeytymään paremmin, ja jo pienikin määrä sitä aterialla on hyödyksi.
  • Tekee vatsalle hyvää ja ehkäisee mm. mahahaavaa ja tulehduksia.
  • Auttaa rasvanpoltossa ja laihdutuksessa.
  • Parhaat terveyshyödyt saa käyttämällä hienoksi jauhettua mustapippuria, mutta parhaan maun taas saa tuoreesta rouheesta.

Ostokset


Kokonainen Meiran mustapippuri Prismassa 27g á 0,89€. Ostin kerralla kaksi pussia, että saan hieman enemmän silmänruokaa tuohon samalla reissulla hankkimaani maustemyllyyn. Ostokset siis 1,78€ ja tuleviksi rahavaroiksi jäi 11,96€. 

Ateriat
Ensimmäinen aamupalani viiteen viikkoon.

Tästä päivästä eteenpäin lisään 100 kaloria ruokavaliooni ja sen kohdistan aamiaiselle. Kuten blogia alusta asti seuranneet tietävät olen aloittanut erittäin vähäkalorisella dieetillä, mutta etenen hitain askelin kohti täysipainoista ruokavaliota. Kaloreita ei ole tarkoitus iän kaiken laskeskella, mutta toistaiseksi minulla on siihen vielä kiinnostusta ja tarvetta. Nyt siis syön päivittäin yhteensä 1000 kaloria, joista 480 tulee nutripusseista ja loput ruoasta.

Ateria mukaan kyläreissulle.
Voitte uskoa, että olen viikkojen pussipirtelöiden jälkeen innoissani saadessani syödä jotain kunnollista aamiaisella! Tein pienen kaurapuuron ja lisäsin siihen lusikallisen mustikoita - ja kylläpä se maistui... Olen kuurini aikana kokenut saman mitä voi kokea pitkän paaston jälkeen: ruoka maistuu yllättäen tavattoman paljon paremmalle kuin normaalisti. 

Päivälliseksi tein kaikista tähän mennessä sallituista kasviksista pataruoan ja maustoin sen reilusti mustapippurilla. Pakkasin ateriani mukaan, sillä tarkoitus oli syödä äitini luona samalla kun auttelen häntä arkisissa askareissa. Kasvispata oli todella hyvän makuista ja oikeasti kasveista itsestään tulee niin paljon makua, että ei siinä paljon muuta tarvitakaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti